Od pátku 14.2 minimálně do úterý 18.2 kvůli nízkým nočním teplotám neodesíláme kurýrní službou balíky obsahující sadbové brambory a cibuloviny vč. sazečky.
Rozvozy v úterý 18.2 proběhnou s tím, že obce s časem plánovaným do 11h ranní obsloužíme později tak, abychom ze skladu mohli vyrazit za příznivější teploty. Zákazníky informujeme SMS a emailem.
Šťáva z čerstvého rakytníku 300g
Šťáva z čerstvého rakytníku 300g
Šťáva z čerstvého rakytníku řešetlákového je bohatým zdrojem vitamínu C, komplexu vitamínu B a betakarotenu. Rakytník je přírodním multivitaminem a přispívá k přirozené obranyschopnosti a imunitě. Bez konzervantů. Více
Balení: 0.3 kg Kód produktu: P100004 Doprava a platba
Šťáva z čerstvého rakytníku řešetlákového je bohatým zdrojem vitamínu C, komplexu vitamínu B a betakarotenu. Rakytník je přírodním multivitaminem a přispívá k přirozené obranyschopnosti a imunitě. Bez konzervantů. Více
Balení: 0.3 kg Kód produktu: P100004 Doprava a platba
Použití: Šťávu z čerstvého rakytníku lze použít v neředěném stavu či naředěnou vodou.
Rakytník řešetlákový – přirozená obranyschopnost organismu; normální stav pokožky a trávení; normální činnost kardiovaskulárního systému; energie.
Rakytník je bohatým zdrojem vitamínu C, komplexu vitaminu B, betakarotenu – provitamin A. Jedná se o přírodní multivitamin.
Zajímavosti o rakytníku:
Rakytník byl v Rusku nazýván "sibiřským zázrakem" nebo "citroníkem severu". V lidovém léčitelství Mongolska, Sibiře i některých oblastech Číny byl rakytník známý již v dávné minulosti. Rakytníková šťáva lisovaná z čerstvého Rakytníku řešetlákového dochucená špetkou fruktózy.
Složení: Rakytníková šťáva s dužinou 90 %, fruktóza 10 %. Bez konzervantů. Pasterováno.
Recepty:
Jablečný koktejl s rakytníkem
8 dl jablečného moštu
1 dl rakytníkové šťávy
3 lžičky medu
- Přísady spolu důkladně promícháme. Přidáme kostky ledu a můžete podávat.
Studená polévka z rakytníku a jablíčky.
270 g rakytníkové šťávy
730 ml vody
4 jablka
1 lžička bramborového škrobu
- Rakytníkovou šťávu spolu s vodou povaříme 10 až 15 minut.
- Ke vzniklé šťávě přidáme nadrobno nakrájená jablka, krátce povaříme.
- Do vroucí tekutiny přidáme škrob.
- Polévku podáváme studenou a na dochucení můžeme přidat zakysanou smetanu nebo šlehačku.
Průměrné výživové údaje na 100 g rakytníkové šťávy: |
|
Sacharidy |
15,11 g |
z toho cukry |
12,42 g |
Tuky |
2,18 g |
z toho nasycené mastné kyseliny |
>0,1 g |
Bílkoviny |
0,67 g |
Sůl |
0 g |
Energetická hodnota |
73,79 kcal (314,21 kJ) |
Upozornění, uchovávání: Šťávu z čerstvého rakytníku s dužinou před použitím protřepejte! Usazenina je součástí výrobku a není na závadu. Po otevření uchovávejte v chladničce a spotřebujte do 5 dnů.
Rakytníkovou šťávu neskladujte na slunci. Skladovat při teplotě 4-25 °C. Chránit před mrazem.