Šťáva z čerstvého rakytníku 300g

Šťáva z čerstvého rakytníku 300g


Šťáva z čerstvého rakytníku řešetlákového je bohatým zdrojem vitamínu C, komplexu vitamínu B a betakarotenu. Rakytník je přírodním multivitaminem a přispívá k přirozené obranyschopnosti a imunitě. Bez konzervantů. Více

Kód produktu: P100004 Doprava a platba

129 Kč
skladem
ks

Šťáva z čerstvého rakytníku řešetlákového je bohatým zdrojem vitamínu C, komplexu vitamínu B a betakarotenu. Rakytník je přírodním multivitaminem a přispívá k přirozené obranyschopnosti a imunitě. Bez konzervantů. Více

Kód produktu: P100004 Doprava a platba

Použití: Šťávu z čerstvého rakytníku lze použít v neředěném stavu či naředěnou vodou.

Rakytník řešetlákový – přirozená obranyschopnost organismu; normální stav pokožky a trávení; normální činnost kardiovaskulárního systému; energie.

Rakytník je bohatým zdrojem vitamínu C, komplexu vitaminu B, betakarotenu – provitamin A. Jedná se o přírodní multivitamin. 

Zajímavosti o rakytníku:

Rakytník byl v Rusku nazýván "sibiřským zázrakem" nebo "citroníkem severu". V lidovém léčitelství Mongolska, Sibiře i některých oblastech Číny byl rakytník známý již v dávné minulosti. Rakytníková šťáva lisovaná z čerstvého Rakytníku řešetlákového dochucená špetkou fruktózy.

Složení: Rakytníková šťáva s dužinou 90 %, fruktóza 10 %. Bez konzervantů. Pasterováno.

Recepty:

Jablečný koktejl s rakytníkem

8 dl jablečného moštu
1 dl rakytníkové šťávy
3 lžičky medu

  1. Přísady spolu důkladně promícháme. Přidáme kostky ledu a můžete podávat.

Studená polévka z rakytníku a jablíčky.

270 g rakytníkové šťávy
730 ml vody
4 jablka
1 lžička bramborového škrobu

  1. Rakytníkovou šťávu spolu s vodou povaříme 10 až 15 minut.
  2. Ke vzniklé šťávě přidáme nadrobno nakrájená jablka, krátce povaříme.
  3. Do vroucí tekutiny přidáme škrob.
  4. Polévku podáváme studenou a na dochucení můžeme přidat zakysanou smetanu nebo šlehačku.

Průměrné výživové údaje na 100 g rakytníkové šťávy:

Sacharidy

15,11 g

z toho cukry

12,42 g

Tuky

2,18 g

z toho nasycené mastné kyseliny

>0,1 g

Bílkoviny

0,67 g

Sůl

0 g

Energetická hodnota

73,79 kcal (314,21 kJ)

Upozornění, uchovávání: Šťávu z čerstvého rakytníku s dužinou před použitím protřepejte! Usazenina je součástí výrobku a není na závadu. Po otevření uchovávejte v chladničce a spotřebujte do 5 dnů.

Rakytníkovou šťávu neskladujte na slunci. Skladovat při teplotě 4-25 °C. Chránit před mrazem.