10462/1905 Okurka F1 Fatima 1g

10462/1905 Okurka F1 Fatima 1g


Hybrid se štíhlými plody s hustými jemnými bílými ostny. Nať méně vzrůstná. Plod je geneticky nehořký a zůstává štíhlý a nepřerůstá. Je rezistentní k plísni okurkové, virové mozaice okurek, padlí a černi okurkové. Více

Kód produktu: I5561 Doprava a platba

27,90 Kč
skladem
ks

Hybrid se štíhlými plody s hustými jemnými bílými ostny. Nať méně vzrůstná. Plod je geneticky nehořký a zůstává štíhlý a nepřerůstá. Je rezistentní k plísni okurkové, virové mozaice okurek, padlí a černi okurkové. Více

Kód produktu: I5561 Doprava a platba

Velmi výnosná odrůda, tolerantní vůči padlí, virózám, plísni okurkové a černé skvrnitosti. Vhodná pro konzervaci.

Jak pěstovat okurky nakladačky:

  1. Vyžadují hluboké propustné půdy, bohaté na humus i živiny a slunečné stanoviště chráněné před větrem. Nedaří se jim v těžkých, studených a zamokřených půdách.
  2. Osivo okurek nakládaček vyséváme od května do června do dobře připravené půdy obohacené o kompost.
  3. Při setí má být půda teplá alespoň 15 °C, potom semena vyklíčí do cca deseti dnů.
  4. Pěstovat je můžeme i ze sadby. Vždy dvě až tři semena vysejeme do větších květináčků asi měsíc před plánovanou výsadbou na záhon.
  5. Pro optimální vývoj plodů je nutná pravidelná a dostatečná zálivka od vzcházení až do konce nasazování plodů. Zaléváme dvakrát až třikrát týdně.
  6. Při teplotách pod 18°C je zálivka zbytečná. Voda by také neměla být výrazně chladnější, než je teplota půdy.
  7. Nejvhodnější je zálivka podmokem. Ve vzdálenost asi 20 cm od řádku rostlin uděláme mělkou rýhu, do které vodu napustíme.
  8. Nakládačky jsou náročné na hnojení, a to zejména v období nasazování plodů. Používáme speciální hnojivo na plodovou zeleninu.
  9. Okurky nakládačky sklízíme ve dvou až třídenních intervalech. Období sklizně trvá obvykle asi tři až šest týdnů. Jeho délku ovlivňuje počasí, zdravotní stav porostu, postupný výsev a také zvolená odrůda.
  10. Sesbírané okurky hned zpracujeme, vydrží jen dva tři dny, potom vadnou a kazí se. Je dobré hned po sklizni okurky roztřídit podle velikosti – malé zavaříme jako klasické nakládačky, z těch větších připravíme rychlokvašky.