Od pátku 14.2 minimálně do úterý 18.2 kvůli nízkým nočním teplotám neodesíláme kurýrní službou balíky obsahující sadbové brambory a cibuloviny vč. sazečky.
Rozvozy v úterý 18.2 proběhnou s tím, že obce s časem plánovaným do 11h ranní obsloužíme později tak, abychom ze skladu mohli vyrazit za příznivější teploty. Zákazníky informujeme SMS a emailem.
10286 Kopr Herkules 3g / 1309
10286 Kopr Herkules 3g / 1309
Balení: 0.003 kg Kód produktu: I7820 Doprava a platba
Balení: 0.003 kg Kód produktu: I7820 Doprava a platba
Výnosná odrůda s intenzivní chutí a vůní. Rostlina je vysoká 100 - 130 cm, velmi olistěná s tmavě zeleným listem. Listy lze použít do salátů a pokrmů z ryb, pro nakládání zeleniny, například okurek, sklízíme až kvetoucí rostliny. Vyséváme hustě do řádků 20 - 25 cm nebo na široko.
Jak pěstovat kopr:
- Kopr je na pěstování nenáročná aromatická zelenina. Vyhovují mu hlinité, dobře propustné a lehčí půdy s dostatečnou zásobou živin. Nesnáší půdy těžké, zamokřené a kamenité.
- Kopr si libuje na světlém slunečném místě, přílišné sucho, chlad a mokro mu vadí.
- S výsevem kopru začínáme v březnu a pokračujeme pravidelně každé dva až tři týdny až do července. Jen tak budeme mít celé léto po ruce čerstvou voňavou nať.
- Semínka kopru vyséváme přímo na záhon nahusto do hloubky 1,5–2 cm (vyžaduje mělký výsev) do řádků zhruba 20 cm vzdálených, semínka lehce zahrneme a opatrně zavlažíme. Vzejde za zhruba tři týdny.
- Mladé rostlinky vyjednotíme na vzdálenost asi 15 cm. Z porostu odstraňujeme plevel a půdu kypříme.
- V dalších letech někdy na zahradě ani nemusíme kopr vysévat, protože se vysemení sám a brzy na jaře se objeví na záhoně první voňavé rostlinky.
- Výhodné je pěstování kopru přiséváním mezi jinou zeleninu. Kopr jako přirozený odpuzovač dřepčíků a bělásků zelných podporuje a ochraňuje především okurky, mrkev, brokolici, saláty a zelí, prospívá také bramborám a jahodám.
- Mladou zelenou nať 15–20 cm vysokou sklízíme do svazečků, ke konzervování a sušení můžeme sklízet nať až do doby květu. Vyšší a kvetoucí kopr se nechává jako koření při zavařování zeleniny.